عایق کاری نقش بسیار مهمی در جلوگیری از اتلاف انرژی حرارتی و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد . به کمک عایق کاری می توان یک خانه را در زمستان 5 درجه گرمتر و در تابستان 10 درجه خنک تر نگه داشت .
انواع روش های عایق کاری :
روش اول :عایق هایی که حرارت را باز می تابند .پشت این عایق ها باید حدود 20 میلی متر فاصله هوایی تعبیه شود .
روش دوم :عایق هایی که در ساختار آنها حبابهای هوا وجود دارد و باعث کاهش هدایت حرارت می شوند.
دو تصویر زیر نمونه ای از دو روش متداول عایقکاری می باشند.
عایقکاری از مهمترین عوامل و موارد کاربردی در بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها و ... است.
از مهمترین مرحله های عایقکاری سازه ها میتوان به انتخاب نوع عایق اشاره کرد که این انتخاب باید با توجه به موارد زیر انجام گیرد:
فاکتور مهم در انتخاب عایق ها ، میزان مقاومت حرارتی آن هاست .هر قدر میزان مقاومت حرارتی بالاتر باشد ، عایق حرارت را کمتر از خود عبور می دهد و صرفه جویی که به همراه دارد افزایش می یابد ، پس درانتخاب عایق ها جهت عایقکاری به جای ضخامت عایق ها ،باید مقاومت حراتی آن ها با هم مقایسه شوند.
عایق های گوناگون با مقاومتهای حرارتی برابر ، از نظر میزان صرفه جویی در انرژی همانند هستند و تنها اختلاف آنها در قیمت و محل کاربرد است .
این موضوع که چه عایقی را انتخاب کنیم بستگی به سازه و یا مکانی دارد که میخواهیم عایقکاری کنیم. معمولا در صنعت جاهایی که در زیر اشاره کرده ایم عایقکاری میشوند:
- سقفها : با عایق کاری سقف مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان 35% تا 45% کاهش می یابد .
- دیوار های خارجی : مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان را حدود 15% کاهش می دهد.
- کف : مصرف انرژی در زمستان را 5% کاهش می دهد .
- لوله های آبگرم : برای عایق کاری لوله های آبگرم می توان از عایق های پتویی یا عایقهایی که به طور ویژه برای لوله ها ساخته شده و به راحتی قابل نصب هستند استفاده کرد .
سقف و کف ساختمان های موجود را می توان به راحتی عایق نمود .